PLATFORMA DE SPRIJIN PENTRU PROFESORI

Aceasta este o platformă gratuită de sprijin pentru toți profesorii care predau Educație pentru cetățenie democratică la clasa a VII-a în România.

Profesorii care predau Educație pentru cetățenie democratică la clasa a VII-a în anul școlar 2020-2021 sunt invitați să își creeze un cont pe această platformă, care le permite:

  • Accesul la documente și resurse educaționale care facilitează planificarea didactică și realizarea cu elevii de activități de învățare, în format clasic, online și mixt
  • Ținerea evidenței activităților realizate și a rezultatelor obținute în procesul didactic de fiecare clasă (funcționează ca o agendă a profesorului în format digital)
  • Accesul la cursuri de formare, în special pentru aplicarea metodei de învățare bazate pe proiect, menționată în Programa școlară, Proiect: Cetățeanul
  • Accesul la grupuri de sprijin și la diferite informații și oportunități utile pentru activitatea educațională.

Cursurile privind aplicarea metodei Proiect: Cetățeanul se desfășoară în baza Protocolului de colaborare semnat în 2004 între Ministerul Educației și Institutul Intercultural Timișoara. În această perioadă cursurile adresate profesorilor de Educație socială se desfășoară exclusiv online.

Dacă predați Educație socială la clasa a VII-a și doriți să participați la cursul de formare „Proiect: Cetățeanul”, este nevoie să vă creați un cont pe această platformă, cu un click aici.

În acest moment nu se mai fac înscrieri pentru cursurile aflate în desfășurare, însă odată ce vă creați un cont pe platformă puteți beneficia de celelalte facilități ale platformei iar noi vă vom contacta pe e-mail când vor începe înscrierile la cursurile următoare.